Ashtar Command - Spiritual Community Network

300 jaar strijd om het geldsysteem

  http://monetairehervormingennu.wordpress.com/2014/06/18/300-jaar-st...

300 jaar strijd om het geldsysteem

In dit artikel beschrijf ik hoe er de afgelopen 300 jaar een voortdurende strijd is geweest tussen natiestaten en private banken rondom het geldscheppingsmonopolie én dat er voor het eerst sinds de Grote Depressie er weer stemmen op gaan om fractioneel reserve bankieren af te schaffen:

De eerste private centrale bank

In 1688 werd Willem III (NB prins van Oranje) de troon van Engeland beloofd als hij de heersende bankiers het recht gaf om geld uit te geven. Zijn twijfel hierover werd weggenomen doordat hij tegen 8% rente zoveel mocht lenen als hij wilde. Zodoende werd in 1694 de eerste private centrale bank opgericht, de Bank of England . Uiteindelijk hield de oprichting van de Bank of England in dat de regering zelf geen geld meer drukte, maar dit moest lenen bij de private centrale bank, die hiervoor (samengestelde) rente in rekening bracht. En zo werd het fenomeen ‘staatsschuld’, met de last van schuld en rente bij de staat leggend, geïnstitutionaliseerd.

Monetaire geschiedenis

Vlak daarna probeerden bankiers ook in andere landen de geldschepping in private handen te krijgen, wat gepaard is gegaan met veel oorlog en strijd. Ondanks de velen politici en presidenten die zich hiertegen verzet hebben is het concept van fractioneel reserve bankieren en private geldschepping vandaag de dag wereldwijd van toepassing.

Lees verder met de link

Views: 48

Featured

Latest Activity

© 2020  

About Cookies | Read Community Guidelines | Contact Us | Community Sponsorship

  Powered by

   |  Report an Issue  |  Terms of Service